A következő területeteken és projekteken dolgozunk, hogy rövid távon is megoldást tudjunk nyújtani a lakók nyugalmának biztosítására, a hatósági munka segítésére és az éjszakai kultúrális élet minőségének fejlesztésére.

Közösségi és szórakozó helyek utcai felelősségének kiterjesztése

A biztonsági munkatársak képzésével szeretnénk csökkenteni a közterületen jelentkező konfliktusokat, ezzel segítve a hatóságok munkáját és a lakók nyugalmát. Az alábbi képzéseken dolgozunk jelenleg.

 

  • Angol nyelvi képzés, hogy a külföldi turistákat is könnyebben le tudják csendesíteni.
  • Elsősegélynyújtás, hogy minden helyen legyen olyan biztonsági munkatárs aki tud szakszerűen ellátni könnyebb sérüléseket anélkül, hogy mentőt kellene hívni.
  • Kommunikációs és mediácós készségfejlesztés, hogy minél több konfliktus tudjon feloldódni, szép szóval a tettlegességet elkerülve.

 

Környezetterhelés csökkentése és turisták tájékoztatása

Az éjszakai élet során keletkező zaj és szemét csökkentése is kitűzött célunk. Nemcsak saját hatáskörben teszünk eleget ennek, hanem az elvárt viselkedést szeretnénk a városunkat látogató turisták számára is tudatosítani. Projektjeink melyeken dolgozunk:

 

  • Turisták tájékoztatása már a reptéren és a belvárosban egyaránt, hogyan tartsák tiszteletben a várost és a lakosok nyugalmát.
  • Hangszigetelési technikák közösségen belüli tudásmegosztása.
  • Szelektív és zéró-hulladék rendszerek folyamatos bevezetése a közösségi, kulturális helyeken és bárokban.
  • Szállodák, bárok és szórakozóhelyek mosdóinak megnyitása 22.00 után nem-fogyasztó vendégek számára és ennek kommunikációja matricával a bejárati ajtókon.

Ha van véleményed, ötleted vagy javaslatod arra, hogyan fejlesszük együtt Budapest éjszakai életét, lépj velünk kapcsolatba emailben a hello@budapestejjel.hu-n vagy írj nekünk facebookon.